IZ BOLZANA KAO BRONČANE

on . Posted in Novosti

Poslovično kao i kod svakog turnira i natjecanja, uz svu "pomoć" Saveza i svih relevantnih institucija, djevojke popodne u četvrtka 04.10.2012. okupljaju se pred našom dobrom starom dvoranom ispred Velesajma spremne za polazak na "EWCC - European Women Champions Cup". Brzinsko skupljanje novaca (da, svaka od njih OPET si je platila sama put), prebrojavanje cura i u dva kombija s vozačima "dobrovoljcima" kreće se na put prema Bolzanu i Italiji.
Vožnjom od oko 6 i 1/2 sati, kasno u noći stižemo na odredište. Hotel Four Points - Sheraton. Brzinsko razmještanje i tko će s kime u sobe i pravac krpe.

Bolzano KHL Gric EWCC 0269


Ujutro, djevojke su odspavale koju minutu duže, dok sam se ja osobno morao zajedno s našom Dijanom, probuditi ranije i otići na zakazani "Direcorate meeting".
Sve smo lijepo riješili i krećemo s obavezama. Lagani trening i razgibavanje prije ručka, i pripreme za utakmicu protiv Francuskinja.
Žalosno je bilo kad smo došli do dvorane i vidjeli da uz Francuske cure, dolaze 4 (slovima: četiri) oružara… A mi??? Sve si sami morali srediti…
Bliži se i 15.00 sati i početak prve utakmice. HC Neuilly sur Mame (FRA) vs KHL Grič (HR) točno na vrijeme kreću u boj.
Iako su Francuskinje bile nadmoćnije, a naše Gričke u vidno oslabljenom sastavu, nisu se dale. Petra koja je branila gol naših cura, imala je punooo posla. U cijeloj utakmici 116 šuteva prema golu. Od te siline nažalost primila je 12 komada iza svojih leđa. No iako umorne od puta, ni "Stingerice" se nisu predavala. Svaku pogrešku protivnica znale su dobrano iskoristiti i juriš na protivnički gol. Iako nije bilo pretjerano puno takvih juriša, i ono malo urodilo je plodom te su naše puce, uspjele gospođici Sellem Manon ugurati pet komada u mrežu.

Neuilly sur Mame (FR) - KHL Grič (HR) 12:5 (3:0, 4:2, 5:3)

Neuilly sur Mame (FR):
Sellem Manon, Duquesne Shirlay, Colliflnon Juliatte, Wrembel Amondine, Gicquel Doriane, Passard Emmannuelle, Leclere Sophie, Lombard Maiwenn "A", Clerel Chanlal, Gendaime Guendaline "A", Duvln Estelle, Grenier Raphaelle, Andrianjafay Joanna, Rozier Clara, Debuquet Cindy "C", Duprat Paullne, Peronnin Laura

KHL Grič (HR):
Belobrk Petra, Belić Lana, Krušelj Posavec Dijana "C", Pintar Ivana, Kadijević Anja "A", Smolec Martina "A", Vrbančić Fabić Marta, Prokopec, Danijela, Pack Medarda, Jandrić Željka, Herceh Lorena, Lovrenčić Antonia, Metelko Sara, Makar Nataša, Villca Eric Tara Pamela

Bolzano KHL Gric EWCC 0004

Dan drugi: subota 06.10.2012.
Dan se započinje uobičajenim buđenjem i doručkom ali ne pretjerano rano. Nakon toga slijedi trening na ledu u trajanju od 45 minuta, pa malo suhoga i razgibavanja… Nakon ručka, uspjeli smo uloviti malo slobodnog vremena te su se cure relaksirale čekajući kasno noćnu utakmicu koja je bila zakazana za 20.00 sati i to protiv domaćica iz Bolzana "EV Bolzano Eagles".
Apsolutne favoritkinje ovog turnira pokazale su svu svoju nadmoć nad Gričkama, koje su vidno sada već umorne, donekle uspjele se održati do kraja utakmice.

EV Bolzano Eagles (IT) - KHL Grič (HR) 9:1 (2:0, 3:1, 4:0)

EV Bolzano Eagles (IT):
Klotz Daniela, Ghirimoldi Valeria, De Rocco Linda, Ballardini Elena, Orlandini Anneke, Angeloni Michela "A", Masperi Michelle, Zaccherini Nadine, Farrinela Miriam, Furlani Chelsea "C", Larger Beatrix, De La Forest Anna, Saletta Carola, Zandegiacomo Federica, Bonafini Eleonora, Elliscasis Hanna, Kaser Waltraud "A", Da Rugna Diana, Campo Bagatin Mia, Ballardini Elisa

KHL Grič (HR):
Belobrk Petra, Belić Lana, Krušelj Posavec Dijana "C", Pintar Ivana, Kadijević Anja "A", Smolec Martina "A", Vrbančić Fabić Marta, Prokopec, Danijela, Pack Medarda, Jandrić Željka, Herceh Lorena, Lovrenčić Antonia, Metelko Sara, Makar Nataša, Villca Eric Tara Pamela.

20121006 220321

Dan treći: nedjelja 07.10.2012.
Zadnja utakmica na turniru planirana je u 14.00. Ovog puta protivnice su nešto laganije od predhodnih dvije (barem smo tako mislili). Igramo sa CHF Valladolid iz Španjolske. Interesantna stvar je da su Španjolke počele s hokejom prije dvije godine, no moje osobno mišljenje je da igraju jako lijepo za period koji treniraju.
Igra je započela i na naše veselja već u trećoj minuti, Anja zabija prvi gol. Bili smo uvjereni da ćemo otići na odmor sa tim golom prednosti, no Španjolke uspijevaju 6 minuta prije kraja 1/3 poravnati rezultat. Početak 2/3 i hladan tuš Panterama već nakon 48 sekundi priredila je naša kapetanica Dijana. Bili smo uvjereni da će rezultat potrajati no Pantere se ne daju i za samo 4 minute poravnavaju na 2:2. Gričke cure ubacuju u šestu i stišću Hernandez Carmen koja ipak popušta u 28 minuti i prima pogodak za 3:2. S tom prednošću smo otišli na odmor.
U zadnjoj trećini pokušavamo održati rezultat i napadamo Carmen, no ona je dobrano zatvorila vrata i pak nikako da prođe. I tada dvije minute prije kraja utakmice Pantera Beltran Marlen vraća hladan tuš… Pogađa vrata iza naše Petre i izjednačuje rezultat na 3:3
U žaru borbe sa temperamentinm Španjolkama, i da završe utakmicu u regularnom dijelu, u jednom srazu sa Panterom naša stingerica Nataša stradala je i polomila jedno rebro.
Slijede produžeci u kojima obje strane pokušavaju doći do "zlatnog gola", no odlazimo na raspucavanje penala.
U tri serije penala, naša Petra je bila bolja i obranila svaki udarac prema vratima, a sa druge strane Carmen je popustila pri naletu Dijane i Stingerice završavaju ovu utakmicu sa 4:3.
Sretne sa osvojenim trećim mjestom, pakiramo stvari i krećemo put Zagreba.
Stingerice se odmaraju jedan dan i već u utorak 09.10.2012. u kasnim noćnim satima odlaze sada kao reprezentacija Hrvatske u Barcelonu na predkvalifikacije za Olimpijadu.

CHF Valladolid (SP) - KHL Grič (HR) 4:3 (1:1, 2:2, 0:0, penali 1:0)

CHF Valladolid (SP):
Hermandez Carmen, Martinez Virginia, Abisqueta Vanesa, Fouz Julia, Ruiz Lucia, Hermandez Clara, Alvarado Laura "A", Gomez Alicia "A", Peralta Andrea, Rodriguez Alesandra "C", Calero Alba, Siera Ana, Tordera Maria, Ibanez Vero, Diez Sara, Saez Celia, Beltran Mareln, Young Tiffany, Ibanez Sandra

KHL Grič (HR):
Belobrk Petra, Belić Lana, Krušelj Posavec Dijana "C", Pintar Ivana, Kadijević Anja "A", Smolec Martina "A", Vrbančić Fabić Marta, Prokopec, Danijela, Pack Medarda, Jandrić Željka, Herceh Lorena, Lovrenčić Antonia, Metelko Sara, Makar Nataša, Villca Eric Tara Pamela.

Bolzano KHL Gric EWCC 0071

Više slika u našoj galeriji.