Pale podno Kapfenberga…

on . Posted in Novosti

Highlanders vs Gric 25.11.2012 0040

U nedjeljno sivilo, Gričke su se zaputile na još jednu utakmicu u gostima u Austrijski gradić Kapfenberg, malo dalje od Graza. Išle su na gostovanje djevojkama iz Neuberg Highlanders tima.

Nažalost, "gorštakinje" su pokazale svoju snagu te nisu dale da ih naše Stingerice, neugodno iznenade i izbodu.


Odmah na početku utakmice hladan tuš i već u drugoj minuti 1/3 Illchuk Chelsa upučuje udarac na vrata naše Petre Belobrk, koja se nije snašla i Highlanderice vode 1:0. Dok su se Gričke pokušale otrijezniti od šoka, uslijedio je novi. Samo 3 minute nakon prvog pogotka u petoj minuti Julia Willenshofer dovodi domaće cure u vodstvo od 2:0. I tada "gorštakinje" pokazuju svoju moć na ledu ili naše Gričke pokazuju svu nemoć u igri.
Iako su napadale i pucale na gol golmanice Feeberger Biance, nisu uspijevale pogoditi i zatresti mrežu "domaćica". Na pauzu nakon 1/3 odlaze sa rezultatom 3:0.
Ništa bolje nije krenula niti 2/3. Tu primamo dva pogotka odmah u šestoj minuti i sedam minuta prije kraja 2/3.
No tada su se Gričke trgnule i vidjele da je "vrag odnio šalu" i kreću u akciju. Naša kapetanica Diana Krušelj Posavec, dvije minute prije isteka 2/3, trese mrežu Feeberger Biance i smanjuje rezultat na 5:1. No kako se željezo kuje dok je vruće, tako ni Diana nije dala Highlandericama da uzmu zraka i samo 20 sekundi prije kraja postiže pogodak za 5:2.
Sada vidno bolje volje, kreću Stingerice u posljednju trećinu. Tu pokazuju da Highlanderice ipak nisu toliko jače i bolje, te vrše pritisak na Feeberger Biancu i trud je urodio plodom te odmah na početku u trećoj minuti, naša Marta Vrbančić Fabić smanjuje na 5:3.
Igra se zahuktala i polako stižemo prednost od pet razlike i vidno motivirane Gričke, napadaju Highlanderice i ne daju im mira.
Pet minuta prije kraja, Dayna Janzen u 55 minuti povećava vodstvo na 6:3, no naše Gričke se ne predaju.
Dvije i pol minute prije kraja utakmice, Diana dobiva kaznu 2 minute zbog držanja i osuđeni smo igrati s igračicom manje.
No ipak su Gričke cure, koje se ne predaju tako lako. Iako igraju s igračicom manje, pedeset sekundi prije naša Anja Kadijević smanjuje vodstvo Highlanderica na 6:4. No tu prići nije kraj. Premda je ostalo tridesetak sekundi do kraja, Stingerice su napale Biancu sa svih pozicija, te u tih posljednjih nekoliko sekundi pokazale su nisu za odbaciti.
Nažalost, utakmica je završila pobjedom domaćica 6:4.
Gledajući utakmicu ovako s tribina, postavlja se pitanje zašto Gričke nisu od početka krenule onako kako su igrale zadnju trećinu? Da su u startu bile kao zadnjih 20 minuta, velika je vjerojatnost da bi Austrijski mediji sasvim drugačije pisali o jučerašnjoj igri.

Highlanders : KHL Grič 6:4
Gledatelja: 50

Highlanders:
Feeberger Bianca-Gasteeber Sandra, Julia Willenshofer, Illchuk Chelsa, Pesendorter, Nochegger Evelyn, Schlauser Sabina, Johhan Ana, Weiss Katja, Wheeler Kate, Sumerauer Luna, Johann Thery, Schneebenger Julia, Schneebenger Katharina, Jansen Deyna, Marchl Lisa, Windhager Larisa, Kness Martina
Trener: Schmider Michael

KHL Grič:
Petra Belobrk-Belić Lana, Diana Krušelj Posavec, Marta Goršić, Medarda Pack, Ana Širanović, Katja Bednjanec, Martina Smolec, Marta Vrbančić Fabić, Anja Kadijević, Tijana Delić, Željka Jandrić, Nina Begović, Lorena Herceg, Antonia Lovrenčić
Trener: Marijo Budja