GOLIJADA U VILLACHU

on . Posted in Novosti

 

 

Nakon pompe oko kalendara za 2014. godinu, Gričke su otputovale u subotu 18.01.2014. na gostovanje kod "Ciganki" (Gipsy Girls) u Villach. Nošene "na krilima slave" te još pod dojmom utakmice u Zagrebu kada su "Zmajice" iz Klagenfurta pale sa 11 komada u mreži, u autobusu je vladala samo pozitiva.


Iako bi pomislili da im je "slava udarila u glavu" te da su nakon prve trećine pri rezultatu 4:2 za Villach Gričke grubo prizemljene, to se nije dogodilo. Oba gola za Gričke u 1/3 dala je kapetanica Diana Krušelj Posavec (5), a sva četiri gola primljena su iznenada i iz čudnih situacija, no druga golmanica Lana Belić (99), nije se dala smesti i pokolebati.
Odmah na početku 2/3, samo dvije minute nakon što su krenule sa centra, na dodavanje Ane Širanović (66) i Diane Krušelj Posavec (5), Ela Filipec (88) trese mrežu Austrijanki i smanjuje vodstvo na 4:3. Tijekom svih 20 minuta 2/3, Gričke su bile bolje i napadale, no austrijanke su se "za bunkerirale" te je bilo vrlo teško pogoditi gol. Tako su i otišle na odmor.
Što je trener Marijo Budja curama u svlačionici rekao, ne znamo, no na početku 3/3, odmah nakon 7 sekundi igre, kapetanica Diana, na dodavanje Ane Širanović (66) pogađa mrežu za 4:4 i totalno demoralizirale Austrijanke. Vidno zbunjene "Ciganke", počele su griješiti i raditi prekršaje, tako da su naše Gričke dobile "batina", no nisu se dale zbuniti. Uslijedio je pritisak Gričkih koji je u 43 minuti urodio plodom i Sara Metelko (41) na dodavanje Marte Goršić (30) pogađa za konačnih 4:5.
Tri minute prije kraja utakmice, austrijanke vade golmanicu i igraju 6 na 5 no Lana (99) reagira kao "mungosica" te skida i brani svaki pokušaj da Ciganke izjednače rezultat.

Ovom pobjedom, Gričke su učvrstile prvo mjesto na ljestvici te sada očekuju dolazak Slovenki u Zagreb.

Gipsy Girls, Villach - KHL Grič, Zagreb 4:5 (4:2, 0:1, 0:2)
Villach, Stadhalle

Strijelci:
1:0 GIP Klemm Anja (Krall) 1'
2:0 GIP Krainer Jaqueline (Lopez, Krall) 14'
3:0 GIP Krall Manuela (Krainer) 15'
3:1 GRI Diana Krušelj Posavec 16'
4:1 GIP Lonin Katharina (Krall) 16'
4:2 Diana Krušelj Posavec (Širanović, Filipec) 18'
4:3 Ela Filipec (Širanović, Krušelj Posavec) 22'
4:4 Diana Krušelj Posavec (Širanović) 40'
4:5 Sara Metelko (Goršić) 43'

Udarci na gol
Gipsy Girls 32
KHL Grič 26

Isključenja
Gipsy Girls 20 min.
KHL Gric 8 min.

GIPSY GIRLS - Villach:
Krammer, Melcher - Unterwenger, Aschgan, Schutzenhofer, Stromberger, Krainer - Krall, Lopez, Bacher, Grascher, Aschgan - Klemm, Lonin, Winkler, Windbichler Trener: Ewald Brandstattler

KHL GRIČ - Zagreb:
Belić - Krušelj Posavec, Vrbančić Fabić, Filipec, Goršić, Gurka - Širanović, Bednjanec, Čavka E., Metelko, Lovrenčić - Villca Erić, Čavka T., Muranić Trener: Marijo Budja