U Zagrebu, “Ciganke” bolje od Gričkih

on . Posted in Novosti

Prvog dana mjeseca ožujka, naše Gričke ugostile su “ciganke” iz Villacha Gipsy Girls. Djevojke su odigrale 53 utakmicu DEBL lige u Zagrebu pred cca 85 gledatelja.
Ovog puta, cure iz Villacha sa su bile bolje i odlaze s 3 boda uz tijesan rezultat od 2:3. Kod Gričkih od standardne postave, izostale su Ela Filipec te Tijana Delić.
Nažalost, izostanak dvije ključne igračice nije jedini problem za ovakav rezultat. Naime, kasni noćni treninzi, nedostatak samog leda te neimanje leda u nekom “normalnom” terminu, uzrokuju nedostatak mladih igračica i pokušaja stvaranja mlade generacije.

Također i sustavno ignoriranje mjerodavnih institucija, iziskuje mukotrpan rad i pokušaje samih igračica da opstanu kako u samoj ligi, tako kao i klub. Sponzora nema, novaca iz saveza nema, termina za organiziranje škole hokeja nema… Sve u svem, sva putovanja, opremu i ostala čuda, djevojke financiraju iz vlastitih džepova i džepova svojih roditelja… Jer moramo imati na umu, mali broj djevojaka je u radnom odnosu, dok su druge školarke i studiraju te se bore kako na ledu tako i izvan njega.
Sve ove utakmice, su priprema za predstojeće svjetsko prvenstvo Division II Group A koje će se održati od 30. ožujka do 05. travnja 2015. u Dumfries, Velika Britanija.
Osim naše reprezentacije, nastupiti će i reprezentacije iz: Kazahstana, V. Britanije, Koreje, Poljske te Novog Zelanda.

Ovim putem pozivamo sve zainteresiran i potencijalne sponzore i donatore, da nam se jave i pomognu ako imaju volje i sredstava, jer preostalo je još malo vremena do odlaska a curama je potrebno gotovo sve: palice, kacige, klizaljke, trenirke, jakne, kape… O novčanim sredstvima nećemo niti govoriti…

Hvala unaprijed svima…

KHL Grič - Gipsy Girls 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)
Zagreb, 01.03.2015.
Gledatelja 85
Suci: Žibret, Metzinger

Strijelci:
0:1 Arthold Klara Manuela 10’
1:1 Diana Krušelj Posavec (Ana Širanović) 16’
1:2 List Anja (Bacher Martina) 21’
1:3 List Anja (Arthold Klara Manuela) 38’
2:3 Diana Krušelj Posavec 50’

Udarci na gol:
KHL Grič 31
Gipsy Girls 30

Isključenja:
KHL Grič 4 min
Gipsy Girls 12 min

KHL Grič: Belobrk, Belić - Gurka, Krušelj Posavec, Smolec, Čavka E., Muranić - Čavka T., Villca Erić, Vrbančić Fabić, Katarin, Jandrić - Goršić, Prokopec, Metelko, Širanović

Gipsy Gorls: Krammer - Oberzaucher, Lonin, Klemm, Unterweger, Kreiner - Adami, Bacher, Hrast, Schutzenhofer, List - Preschan, Arthold